Mar 02

Yeditepe Üniversitesi, Bilişsel Bilim bir sonraki dersini duyurmaktan mutluluk duyar: Geleneksel Dilsel Giriş Olmadığında Dil Ortaya Çıkışı ve Gelişimi.

Dr. Rabia Ergin
2 Mart Pazartesi, 16:00
B-443 Mühendislik Binası

Şub 24

Yeditepe Üniversitesi, Bilişsel Bilim bir sonraki dersini duyurmaktan mutluluk duyar: Erken görsel kortekste kontur mekanizmalarının şekil algısına katkısı üzerine: sinir ağları ve istatistiksel modellemenin karşılaştırmalı bir çalışması

Dr. Funda Yıldırım
Pazartesi Şubat 24th, 16:00
B-443 Mühendislik Binası

Ara 23

Final Proje Sunumları: Bilişsel Bilimde Araştırma Yöntemleri

23 Aralık, 16.00 Pazartesi
A-412, Mühendislik Binası

Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans öğrencilerinin Bilgisayar Mühendisliği, Psikoloji, Felsefe ve Dilbilim alanlarını içeren disiplinlerarası final projelerini sunacakları Mini-Sempozyuma katılmaya davetlisiniz.

Ara 11

Yeditepe Üniversitesi, Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans Programı Tez Savunması

Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans Programı öğrencilerinden Khaled Al-Kamha 12.12.2019 tarihinde "Çok Kümeli Ortamlarda Hareket Algısı" başlıklı tezinin savunmasını yapacaktır.

Khaled Al-Kamha
12 Aralık Perşembe, 09:30
A-412 Mühendislik Binası

Çok Kümeli Ortamlarda Hareket Algısı

Nis 28

6. Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilimler Sempozyumu

Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilimler Sempozyumu (ISBCS), 28 Nisan 2019 Pazar, Yeditepe Üniversitesi’nde!
Ayrıca, bu yıl ilk kez ISBCS'ten bir gün önce ISBCS'e bağlı alt etkinlik olarak Disiplinlerarası Yapay Zeka Çalışmaları Sempozyumu düzenleyeceğiz.
Konuşmacı biyografileri, konuşma özetleri ve etkinlik programı hakkındaki bilgiler ilerleyen tarihlerde web sitemizden güncellenerek paylaşılmaya devam edecektir.

Nis 27

Bildiri Çağrısı - Disiplinlerarası Yapay Zeka Çalışmaları Sempozyumu

Disiplinlerarası Yapay Zeka Çalışmaları Sempozyumu, 27 Nisan 2019, Cumartesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da gerçekleştirilecektir. SIAIS, bu yıl 6.’sı ve SIAIS’ten bir gün sonra düzenlenecek olan Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilimler Sempozyumu (ISBCS) 2019’a bağlı alt etkinliğidir. Konuşmacı  biyografileri, programı ve görüşmelerin özetleri, program ilerledikçe sempozyum web sitesinde güncellenecektir.

Bildiri sunumu için son tarih 18 Mart 2019'dur.

Nis 03

Yeditepe Üniversitesi, Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans Programı, bir sonraki dersini duyurmaktan mutluluk duyar:

Çalışma Belleği Performansı için Biyobelirteç Olarak Dinlenme Durumu İşlevsel Bağlantının Grafik Teorik Analizi

Hüden Neşe
3 Nisan Çarşamba, 16:30
A-442 Mühendislik Binası

Grafik teorisi beyni karmaşık bir sistem olarak araştıran güçlü bir araçtır. Bilişsel yetenekteki bireysel farklılık ile beynin ağ organizasyonu arasındaki ilişki üzerine birçok çalışma yapılmıştır. Ancak bu ilişki hala tam olarak anlaşılamamıştır.

Mar 13

Anlamsal Web Teknolojileri Kullanarak İnternet İçeriğinden Otomatik Video Üretimi

Murat Kalender
13 Mart Çarşamba, 16:30