Yeditepe Üniversitesi, Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans Programı, bir sonraki dersini duyurmaktan mutluluk duyar:

Anlamsal Web Teknolojileri Kullanarak İnternet İçeriğinden Otomatik Video Üretimi

Murat Kalender
13 Mart Çarşamba, 16:30
A-442 Mühendislik Binası

Günümüzde web içeriğine yeni nesil İnternet Bağlantılı TV'ler üzerinden de erişilebilir. Ancak, bu ürünler kullanıcıların çevrimiçi içeriği tüketme davranışlarını değiştiremedi. Kullanıcılar, Web içeriğine eriştiğinde hala TV yerine kişisel bilgisayarlarını tercih ediyorlar. Elbette, çevrimiçi içeriğin çoğu, kişisel bir bilgisayar veya mobil cihazlarla sunulmak üzere tasarlanmıştır. TV’lerde Web içeriği tüketiminin kullanılabilirlik probleminin üstesinden gelmek için Videolization projesi önerilmiştir. Videolizasyon, Türkçe ve İngilizce metinsel Web içeriğini Semantik Web ve Bilgisayar Grafiği tabanlı teknolojiler kullanarak videolara otomatik olarak dönüştüren, bilgi grafik tabanlı otomatik bir video oluşturma sistemidir. Bir kullanım örneği olarak, Wikipedia makaleleri otomatik olarak videolara dönüştürülür. Metin içeriğinin görselleştirilmesi önerilen sistemdeki en önemli zorluktur. Bu sorunu çözmek için, DBpedia'yı bir bilgi grafiği olarak ve TagMe'yi bir varlık bağlama sistemi olarak kullanan, şablon tabanlı bir görselleştirme algoritması önerilmiştir. Önerilen sistemin etkinliği, ampirik olarak görüş anketleriyle doğrulanmaktadır. Değerlendirmeler, önerilen sistemin tatmin edici bir video oluşturma performansına sahip olduğunu göstermektedir. Anket kullanıcılarının yüzde kırk ikisi, sistemimizi TV'lerinde ve akıllı cihazlarında Web içeriği kullanmak için kullanmak istediklerini ve% 50'si üretilen videoları eğlenceli bulduklarını belirtti.

--

Murat Kalender, Ignite Technologies'de Veri Bilimcisi ve 2018'den beri Yeditepe Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisidir. ve Doktora Sırasıyla Yeditepe Üniversitesi'nden 2007 ve 2016'da Bilgisayar Mühendisliği, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden Bilgisayar Mühendisliği dalında yüksek lisans derecesi aldı. Araştırma alanları arasında doğal dil işleme, semantik web ve makine öğrenmesi var.

Ne Zaman:
Çarşamba, 13 Mart, 2019 - 16:30