Plastik Sanatlar Yüksek Lisans ve Plastik Sanatlar Sanatta Yeterlik (Doktora) Programı başvurularımız devam etmektedir. Online başvuru için lütfen tıklayınız

Online başvuruda bulunan öğrenci adaylarımızın desen, resim ve mülakat sınavlarına girmeleri gerekmektedir.

Online başvuruda bulunan öğrenci adaylarımıza sınav ve mülakat tarihleri belirlendiğinde mail olarak bildirilecektir.

Plastik Sanatlar Yüksek Lisans Programı Başvuru Koşulları ;

• Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan lisans diploması almış olmak.

Plastik Sanatlar Sanatta Yeterlik (Doktora) Programı Başvuru Koşulları ;

• Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan yüksek lisans diploması almış olmak.
  • ALES'den herhangi bir puan türünden minimum 55 ve üstünde puana sahip olmak. ( Güzel sanatlar dışındaki programdan mezun olmuş öğrenci adaylarımızdan istenmektedir. ALES Geçerlik süresi üç yıldır. Başvuru tarihinde ALES belgesi olmayan adaylar '' Şartlı öğrenci'' statüsünde programa kabul edilebilirler.)
  • İngilizce dil yeterliliği için son beş yıl içinde girilen YÖKDİL, YDS' den 55,  veya TOEFL' dan 66, puana sahip olmak. (Başvuru tarihinde dil yeterlik belgesi olmayan adaylar ''Şartlı Öğrenci'' statüsünde programa kabul edilebilirler.)

Plastik Sanatlar Yüksek Lisans / Sanatta Yeterlik (Doktora) Programı Sınav Malzemeleri ;

I. Aşama  Desen Sınavı

• 50x70 cm ebatlarında 2 adet resim kağıdı.
  • Çizim yapmak için kurşun kalem (tercihen HB, B, 2B), silgi, kalemtraş.
  • 50x70 cm duralit altlık, kağıdı tutturmak için kağıt mandalı.

II. Aşama  Resim Sınavı

• 70x100 cm bir adet tuval.
  • Tercihe bağlı olarak akrilik ya da yağlı boya takımı (renk sayısı ve tercihi adaya bağlıdır), palet, fırça, spatula, terebentin, resim yağı, fırça temizlemek için temizleme bezi, plastik kavanoz (fırça temizlemek için). (Akrilik veya Yağlıboya resim yapmak için gerekli malzemelerdir, malzeme çeşitliliği adayın tercihine bağlı  olarak artırılabilir.)

II. Aşama  Resim Sınavı (Devam)

• 70x100 cm bir adet tuval.
  • Tercihe bağlı olarak akrilik ya da yağlıboya takımı (renk sayısı ve tercihi adaya bağlıdır), palet, fırça, spatula, terebentin, resim yağı, fırça temizlemek için temizleme bezi, plastik kavanoz (fırça temizlemek için). (Akrilik veya Yağlıboya resim yapmak için gerekli malzemelerdir, malzeme çeşitliliği adayın tercihine bağlı  olarak artırılabilir.)

III. Aşama Mülakat – Dosya Ve Bilimsel Değerlendirme Sınavı

• Adayların özgeçmişleri ile birlikte önceki çalışmalarını içeren portfolyoları. (Çalışmalarını ve faaliyetlerini gösteren fotoğraf ve belgeler.)

Başvuru ve kesin kayıt aşamalarımız için tıklayınız

Kesin kayıt belgelerimiz için tıklayınız