Yeditepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde 13-14 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan I. İlişkisel Sosyal Bilimler Kongresi, Bourdieu Sempozyumları’nın devamı niteliğindedir. Bourdieu Sempozyumları’nın ilki Adnan Menderes Üniversitesi’nde (Aydın), ikincisi Pamukkale Üniversitesi’nde (Denizli), üçüncüsü Akdeniz Üniversitesi’nde (Antalya) yapılmıştır. Bu yıl yeni ve yaratıcı araştırmalara katkı sağlaması amacıyla kongrenin kuramcı üzerinden değil paradigma üzerinden tasarlanması öngörülmüştür.

I.İlişkisel Sosyal Bilimler Kongresi ile Türkiye’de sosyal kuram alanında çalışan çağdaş araştırmacılara özgü ilişkisel kavrayışların anlaşılması ve ilişkiselci anlayışın sosyal bilimler alanında yaygınlaşması beklenmektedir. Bu bağlamda, mevcut kuramsal yaklaşımların yeni katkılarla geliştirilmesi ve Pierre Bourdieu, Charles Tilly, Margaret Archer gibi üç temel ilişkiselci üzerinden yapılan yeni kolektif yaklaşımlara ve analiz araçları üretebilen çalışmalara ulaşmak istenmektedir.

Kongre kapsamında ilişkisel düşünmenin araştırmacılara nasıl yardımcı olabileceğinin; ilişkiselliğin yapı ve fail gibi büyük fikirlere dair yeni kavramlaştırmalara nasıl güç katacağının “İletişim Bilimleri” alanında tartışmaya açılması hedeflenmektedir.
İletişim Bilimleri alanının genişliği, kongrede sunulacak konuların “medya, kültür ve yeni iletişim teknolojileri” olarak sınırlandırılmasını gerektirmiştir.

Ne Zaman:
Perşembe, 13 Nisan, 2017 - 09:30 to Cuma, 14 Nisan, 2017 - 18:00