29-30 Nisan tarihlerinde Sayın Prof. Dr. Oktay UYGUN ve Sayın Prof. Dr. Fazıl SAĞLAM’ın İcra Kurulu Başkanlığı’nı paylaştığı Kamu Hukukçuları Platformu’nun 6. toplantısı, Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. “Kamu Hukukunun Dönüşümü” esas başlığıyla bir araya geldiğimiz ve ülkemizin çeşitli hukuk fakültelerinden yoğun katılımın olduğu toplantıya, fakültemiz dekanı Sayın Prof. Dr. Sultan TAHMAZOĞLU UZELTÜRK ile birlikte akademisyenlerimizden Prof. Dr. Oktay UYGUN, Doç. Dr. Ekrem Ali AKARTÜRK ve Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK katıldı.

Açılış konuşmasını Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi YÜZBAŞIOĞLU’nun yaptığı toplantının birinci gününde, yakın zamanda kaybettiğimiz Anayasa Hukukçusu, Galatasaray Üniversitesi eski rektörü, YÖK eski başkanı, Sayın Prof. Dr. Erdoğan TEZİÇ’i saygı ve özlemle andık.

İkinci oturum, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, Sayın Prof. Dr. Sultan TAHMAZOĞLU UZELTÜRK tarafından “Türkiye’de Basın Özgürlüğü” konulu bildirinin sunulmasıyla başladı.

İlerleyen oturumlarda Kamu Hukukçuları Platformu’nun üyesi değerli hocalar tebliğlerini sundular. Yeni Anayasa, OHAL süreci ve sermaye ilişkileri masaya yatırıldı ve demokratik hukuk devleti bağlamında ülkemizin geldiği yer incelendi.

İkinci gün ise serbest kürsü usulü olarak devam edilen toplantıya dinleyicilerin katkıları alındı ve soruları cevaplandırıldı.