Yurtdışı yüksek lisansları (LL.M.) hakkındaki söyleşiler serisinin birincisi yüksek lisans ve doktorasını Fransa’da tamamlamış bulunan Yrd. Doç. Dr. Mehmet ŞUA tarafından gerçekleştirilmiştir. Fakültenin vize sınav döneminin hemen öncesinde olmasına rağmen yurtdışı hukuk yüksek lisansı için istekli öğrencilerin ilgiyle takip ettikleri toplantıda Yrd. Doç. Dr. Mehmet ŞUA, öncelikle yurtdışındaki hukuk yüksek lisanslarına ait başvuru sürelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Daha sonra belirli bir konu üzerinde yoğunlaşmayı sağlayan “uzmanlık yüksek lisansı” programlarının öneminin altını çizen konuşmacı, özellikle en azından bir alanda derinlemesine bilgi sahibi olmanın sağlayabileceği avantajları sıraladı. Uzmanlaşmanın yolunu açan yüksek lisans programlarının müfredatının nasıl oluştuğunu açıklayan Yrd. Doç. Dr. Mehmet ŞUA daha sonra öğrencilerin yurtdışındaki eğitim sırasında karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili sorularını yanıtlamıştır.