Bölüm Hakkında

Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü, öğrencilerin web tabanlı platformlarda gelişen yeni iş modellerini keşfetmelerine ve uygulamalara ait yeni trendleri anlamalarına olanak sağlamaktadır. Bölüm yönetim, finans, ekonomi, strateji, proje yönetimi ve girişimcilik ile E-İş, E-Pazarlama, elektronik müşteri ilişkileri yönetimi (E-CRM), veri tabanı yönetimi, web programlama, web tasarımı gibi bilişim teknolojileri konularını harmanlayan geniş tabanlı bir programa sahiptir. Bunun yanında öğrencileri gerçek zamanlı projeler ve sektörel uygulamalar ile elektronik ticaret alanındaki yeni kariyer fırsatlarına hazırlamaktadır.

► MIS, E-Ticaret Uzmanlık Alanı Yüksek Lisans Ders Programı Tezli için tıklayınız

► MIS, E-Ticaret Uzmanlık Alanı Yüksek Lisans Ders Programı Tezsiz için tıklayınız

Vizyon Misyon

Misyonumuz

Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü olarak misyonumuz, e-ticaret alanına özgü ihtiyaçların karşılanması için gerekli donanıma sahip mezunlar vermektir. İnternetin fiziki mesafeleri ortadan kaldırması ve pazarların küresel hale gelmesi rekabetin şiddetini artırırken, işletmelerin sahip oldukları tüm enstrümanların da en verimli şekilde kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu bağlamda, rekabet avantajı açısından önemli bir enstrüman olan elektronik ticaret (e-ticaret) tüm dünyada hızla yayılırken, birçok işletme tarafından da yeni iş modeli olarak kabul edilmektedir. Sanal ortamlarda her türlü reel alım-satım işleminin gerçekleştirilmesine olanak veren e-ticaret, işlemlerin yüksek hızlarda gerçekleşmesini sağlarken aynı zamanda her türlü aracılık maliyetini ortadan kaldırmakta ve işletmeler açısından son derece önemli maliyet avantajları sağlamaktadır.

Vizyonumuz

Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü olarak vizyonumuz, gerek ticari gerekse finansal hizmet piyasalarında e-ticaretin yaygın olarak kullanımından ortaya çıkan uzmanlaşmış işgücü ihtiyacını karşılayabilecek profesyoneller yetiştirmek ve bu doğrultuda yönetim, ticaret, teknoloji, bilgisayar ve yazılım konularındaki en son teorik ve pratik bilgilerin sektörel uygulamalar haline dönüştürülmesine olanak sağlamaktır.

Başvuru Koşulları

• Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan lisans diploması almış olmak.
  • Tezli Yüksek Lisans programları için ALES'den herhangi bir puan türünden minimum 55 ve üstünde puana sahip olmak.
  • İngilizce dil sınavından muafiyet için son beş yıl içinde girilen YÖKDİL, YDS' den 55 veya TOEFL' dan 66, puana sahip olmak.

Bologna

Salı, 28 Mayıs, 2019 - 13:22
  MIS, E-Ticaret Yüksek Lisans Programı E-Ticaret Start-Up Projeleri, 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 16:00 – 22:00 arasında Kolektif House / Levent'te yarışacaklar.
Pazartesi, 13 Ağustos, 2018 - 17:17
  Ne zaman:  Salı, 14 Ağustos 2018 19:00 – 21:30 Nerede:  Kolektif House Levent, KoLounge
Pazartesi, 31 Temmuz, 2017 - 13:35
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkan Yardımcısı ve Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisans Programı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Kaplancalı'nın röportajı www.bthaber.com'da