2020-2021 Güz Dönemi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarımı Programı Lisansüstü Giriş Sınavları (Yüksek Lisans / Sanatta Yeterlik) için başvuran adaylardan istenilen bilgiler, sınav programı ve şekli aşağıda belirtilmiştir. Başvurular http://ebs.yeditepe.edu.tr/ adresinden elektronik olarak yapılmaktadır. Adaylara, e-başvurularının sonucu elektronik posta ile bildirilir. Başvurusu onaylanan adaylar, aşağıdaki değerlendirmeye tabii olurlar.

Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Programı Giriş Değerlendirme ve Başvuru Şartları:

• Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan yüksek lisans diploması almış olmak.
  • Grafik Tasarımı Sanatta Yeterlik Programına başvuru yapabilmek için adayların Lisans veya Yüksek Lisans diplomalarının en azından birinin grafik tasarım alanından alınmış olması şartı aranmaktadır.
  • Beş yıl geçerliği olan YDS veya YÖKDİL'den en az 55 puan almak; ya da iki yıl geçerliği olan  ​TOEFL'dan en az 66 puan almak.
  • Alan içi başvuran adaylardan ALES puanı şartı aranmamaktadır.
  • Alan dışı başvuran adaylardan herhangi bir puan türünden en az 55 ALES puanı istenmektedir. Güz 2020 döneminde, Covid 19 Pandemisi nedeniyle 2020 Güz döneminde ALES şartı aranmayacaktır.
  • Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen öğrenci başvuru koşullarını yerine getirmek.

Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Giriş Sınav Şekli:

• 2020 Güz dönemi Grafik Tasarımı Sanatta Yeterlik Giriş Sınavı, pandemi nedeni ile uzaktan / online portfolyo değerlendirmesi şeklinde yapılacaktır.
  • Portfolyoda olması istenilen bilgiler aşağıda belirtilmiştir.
  • Covid 19 Pandemisi nedeniyle, portfolyo son başvuru tarihi itibariyle, belirtilen tarihte yüz yüze görüşme şartları uygun olması halinde, adaylar yüz yüze görüşmeye davet edilebilirler. Yüz yüze görüşme takvimi adaylara telefon ve elektronik posta aracılığıyla bildirilir. Adayların portfolyo dosyalarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Portfolyo:

1. 500 kelimeyi geçmemek şartıyla, adayın özgeçmiş ve sanat/tasarım alanındaki gelişimini anlatan bir metin,
  2. 1000 kelimeyi geçmemek şartı ile güncel grafik tasarım eğilimlerinden seçtiğiniz bir konuyu yorumunuzla birlikte açıklayınız.
  3. Grafik Tasarım çalışmalarından örnekler (eğer varsa multimedya/video/animasyon çalışmaları ayrı bir dosya olarak eklenebilir).

Portfolyolar, PDF formatında hazırlanmış olarak grafiktasarim.yeditepe@gmail.com adresine elektronik posta olarak gönderilmelidir (2GB’ a kadar olan dosyalar wetransfer aracılığı ile iletilebilirler).

Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Sınav Takvimi:

• 16.09.2020 ……………………………Son Başvuru ve portfolyo gönderim tarihi
  • 17.09.2020 …………………………….Yazılı sınav ve portfolyo değerlendirmesi
  • 18.09.2020 …………………Sonuçların adaylara elektronik posta ile bildirilmesi.

Bölüm İletişim Bilgileri:

Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman  ozlem.buyukarman@yeditepe.edu.tr