Sosyal Bilimler Enstitüsü Başvuru ve Kesin Kayıt Aşamaları

Online başvuru sistemine kayıt evrakları eksiksiz olarak yüklenmelidir. Kayıt belgeleri listesi için tıklayınız.

• Yüksek Lisans programlarımıza online başvurada bulunan öğrenci adaylarımıza, bölüm değerlendirme kriterleri e-posta ile bildirilir.

Doktora programlarımıza online başvurada bulunan öğrenci adaylarımıza bilim sınavı ve mülakat bilgileri e-posta ile bildirilir.

• Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt evrakları kontrol edilerek, öğrenci numarası tanımlanır, OBS kullanıcı adı, şifresi  ve ödeme bilgileri e-posta ile bildirilir.

Belgelerini eksik yüklemiş olan öğrenci adaylarının kayıt işlemi yapılamaz.

• Ödemesini yapan öğrencilerin, banka dekontunu mali işlere ibraz ederek kaydını aktifleştirmesi gerekmektedir.
  • Kaydı aktiflenen öğrenci http://obs.yeditepe.edu.tr/  adresinden ders kayıt işlemini ders seçim tarihlerinde gerçekleştirebilir.
  • Ders kayıt (seçim) tarihleri lisansüstü akademik takvimde belirtilmiştir.  Akademik takvime ulaşmak için tıklayınız.