Politik İktisat Doktora Programı

Program Türü: Doktora
Dil: İngilizce

Politik İktisat Doktora Programı, anaakım yaklaşımdan farklı bir iktisadi anlayış geliştirmeyi amaçlayan öğrenciler için benzersiz bir programdır. Program, klasik politik iktisat geleneğinin izinde, sosyal problemlerin layıkıyla anlaşılabilmesinin ancak iktisadın sosyoloji, siyaset, tarih ve felsefe ile birlikte ele alınmasıyla mümkün olabileceği fikrinden hareket eder. Bu nedenle, Politik İktisat Programı öğrencileri, her iktisat lisansüstü programında bulunabilecek standart derslerin yanısıra, iktisadi düşünce tarihi, iktisat sosyolojisi, iktisatta metod ve iktisadî kalkınma gibi anaakım programlarda her zaman görülemeyebilen dersler de alırlar. Sonra da, gelir dağılımı, küresel ısınma, çevre sorunları, cinsiyet sorunları, kentsel dönüşüm, şehirleşme gibi konularda uzmanlaşabilecekleri farklı derslere geçerler. Hayatî öneme sahip, çeşitli iktisadî ve sosyal sorunlar üzerine alacakları bu dersler, Politik İktisat Programı’nı öğrenciler için benzersiz bir deneyime dönüştürecektir.

Vizyon Misyon

Hedef grubumuz, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmelere ilgi duyan, matematik ve sayısal yöntemlerle barışık öğrencilerdir.

Özel sektör, bürokrasi, bankacılık ve finans kesiminde kariyer yapmak isteyen öğrencilere gerekli donanımın kazandırılması programın başlıca amacıdır. İleri düzeyde verilen iktisat teorisi ve ekonometri dersleri programın temel taşlarını oluşturmaktadır.

Programa giren öğrencilerin daha ileri düzeyde uzmanlaşabilmelerine imkan sağlamak amacıyla; uluslararası iktisat, finans, oyun teorisi, uluslararası ekonomi politik, iktisadi gelişme ve iktisadi düşünce tarihi alanlarında seçmeli dersler de program bünyesinde yer almaktadır.