Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı

Program Türü: Tezli/Tezsiz
Dil: İngilizce

Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı, matematiksel modellemeye, nicel yöntemlere, yenilikçi finansal araçlara ve teknolojik platformlara artan ihtiyaçlar bağlamında öğrencilere Finansın temelleri ve uygulamaları hakkında güçlü bir altyapı sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz mezuniyet sonrası sektördeki yönetim veya araştırma pozisyonlarıyla ilgili kariyer yollarını takip edebilir veya akademik araştırmalara yönelik doktora derecelerini almak üzere eğitimlerine devam edebilirler.

Finansal İktisat Yüksek Lisans Programını Azami Bitirme Süresi

Tezli Yüksek Lisans Programının 4 dönem ders +2 dönem tez olmak üzere en fazla toplam 6 dönemde tamamlanması gerekmektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programının 3 dönemde tamamlanması gerekmektedir.

Finansal İktisat Yüksek Lisans Programını Tamamlama Koşulları

Tezli Yüksek Lisans Programını tamamlamak için 7 ders, 1 seminer ve yüksek lisans tezinden başarılı olunması gerekir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlamak için 10 ders ve bitirme projesinden başarılı olunması gerekir.

Finansal İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı Müfredatını ve minimum mezuniyet koşullarını görmek için lütfen bu bağlantıya tıklayınız.

Finansal İktisat Tezsiz Yüksek Lisans Programı Müfredatını ve minimum mezuniyet koşullarını görmek için lütfen bu bağlantıya tıklayınız.

Vizyon

Vizyonumuz, gelişmiş finansal araçlara ve matematiksel modellemeye dayanan son derece karmaşık ve entegre piyasaların, risk-getiri ölçütlerine odaklanarak sürdürülebilir sosyoekonomik gelişmeyi teşvik edecek şekilde, güncel ve uzun vadeli ihtiyaçları ile uyumlu, verimli ve etik çalışmalarına katkıda bulunmaktır.

Misyon

Misyonumuz öğrencilerimize, mevcut finansal piyasalara katılabilmelerini, çeşitli paydaşların güncel ve uzun vadeli ihtiyaçlarını göz önüne alarak gelecek trendlerin geliştirilmesine yardımcı olabilmelerini ve ilgili alanlarda doktora eğitimine devam etmek için yeterli teorik ve ampirik altyapı kazanmalarını sağlayacak finans mühendisliği ve ekonometri odaklı güçlü bir eğitim vermektir.

Hedefimiz

Hedefimiz mezunlarımızın ilgi alanlarına göre aşağıdaki kariyer yollarından herhangi birini izleyebilmeleri için iyi hazırlanmalarını sağlamaktır:

1. İlgili bir alanda, herhangi bir ticari veya devlet kuruluşunda yönetim veya araştırma pozisyonu

2. İleri eğitim yoluyla araştırma odaklı veya akademik bir kariyer

3. Danışmanlık veya danışmanlık firmaları dahil olmak üzere girişimcilik