Bölüm Hakkında

Lojistik Yönetimi ve Uluslararası Ticaret'in işletmeler içerisindeki önemi her geçen gün artmaktadır. Lojistik, işletmelerde ikinci derece önemli bir fonksiyon olarak görünmekten çıkmıştır. Artık günümüzde işletmelerin temel bir fonksiyonu haline gelmiştir. Sektördeki hızlı büyüme, bu alanlardaki nitelikli personel ihtiyacını arttırmıştır. Bu nedenle aranan elemanı yetiştirecek akademisyenlere ihtiyaç vardır. Hem akademik hem de sektörel yüksek nitelikli insan kaynağını oluşturmak adına bu programın açılması büyük önem teşkil etmektedir. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi doktora programının bu işbirliğini etkin bir şekilde sürdürmesi için lisans ve yüksek lisans düzeyindeki eğitimde yürütme konusunda deneyime sahip olan Ticari Bilimler Fakültesi Uluslarararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğretim kadrosu tarafından bu Fakülte bünyesinde yürütülmektedir. Dersler, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsünde hafta içi akşamları 19.00-22.00 saatlerinde yapılması nedeniyle çalışanlar için uygundur.

Azami bitirme süresi: Doktora Programı için 2 sene ders, 4 sene tez olmak üzere 6 yıldır.

Programı tamamlama koşulları:  Doktora Programını tamamlamak için 7 ders + 1 seminer, yeterlilik sınavı ve doktora tezinden başarılı olmak gerekir.

Vizyon Misyon

Vizyonumuz

Mezunlarımızın, küresel pazarda kendine yer edinerek, ticaret ve lojistik alanlarında dünyanın üst düzey firmalarında ve üniversitelerinde görev alması, yeni inovasyonlarla sektöre yepyeni soluklar getirmeleri ve araştırma isteklerini hayat boyu canlı tutmalarıdır.

Misyonumuz

Program ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bilimlerini birlikte alarak sektöre ticaret ve lojistiğin temel, ilke ve strateji ile tekniklerini bilen; analitik çözümleme yapabilen yöneticiler ve araştırmacı akademisyenler yetiştirmektir.

Başvuru Koşulları

Programa Başvuru Süreci ve Koşulları

1. Yeditepe Üniversitesi web sayfası üzerinden (www.yeditepe.edu.tr) “Enstitüler” , “Sosyal Bilimler Enstitüsü”, Online kayıt bağlantısından başvurular yapılabilir. Başvuruyu takiben adaylar Güz dönemi için Eylül ayında, Bahar dönemi için Ocak ayında, Yaz dönemi için ise Haziran ayında mülakata davet edilirler.  Yapılacak olan mülakatta başarılı bulunan adaylar aşağıdaki koşulları sağladıkları takdirde Kesin Kayıtlarını gerçekleştirerek bölüm derslerini almaya başlayabilirler.
  2. Ülkemizdeki üniversitelerin veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerin İşletme, İktisat, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri/Sistem Mühendisliği veya yakın bir dalındaki Tezli Yüksek Lisans programlarından mezun olmak,
  3. ALES’ten son beş yıl içinde alınmış, herhangi bir  puan türünden 55 ve üstünde puana sahip olmak veya GRE Quantitative’den en az 610, GMAT’ten 450 alma koşulları aranacaktır.
  4. İngilizce dil sınavından muafiyet için son beş yılda girilen YDS veya YÖKDİL’den 55, son iki yıl içerisinde girilen TOEFL’dan 66 puana sahip olmak.
  • Doktora programı için öğrenim süresi YÖK Lisansüstü Yönetmeliği’ne göre dört yarıyıl gerekli kredili dersleri tamamlama süresi olmak üzere, azami “on iki” yarıyıldır.

Bologna

Perşembe, 18 Ocak, 2018 - 15:37
Bahar yarıyılı ders kayıtları: 29 Ocak 2018 - 02 Şubat 2018, Saat:17:00 Bahar yarıyılı derslerinin başlangıcı: 05 Şubat 2018 Ders ekleme ve bırakma başvuruları: 14 Şubat 2018 - 16 Şubat 2018, Saat: 17:00 Dersten çekilme (Withdrawal) için son gün: 23 Mart 2018...