Araştırma ve İlgi Alanları
Gıda antropolojisi, Gıda kültürü, Duyuların gıda ile ilişkisi ve gıda hafızası, Anadolu ritüelleri, Gıdaların özellikleri
Akademik Özgeçmiş
Dr. Öğretim Üyesi Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2015-...
Dr. Öğretim Üyesi Yeditepe Üniversitesi Beslenme Diyetetik Bölümü 2013-2018
Öğretim Görevlisi Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü - 2010-2013
Ph.D. Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü 2007-2013
M.S ODTÜ, Gıda Mühendisliği,1991
B.S. ODTÜ, Gıda Mühendisliği, 1989
İdari Özgeçmiş
Dekan Yardımcılığı, 2013-2018
Verdiği Dersler
Yemek ve Gastronomi Kültürü
Yiyecek Tarihi
Anadolu Folkloründe Yemek İnanış ve Ritüelleri
Gıdalar ve Özellikleri
İçeceklere Giriş
Tüketim Antropolojisi
Sağlık Antropolojisi ve Sosyoloji
Sağlıkta Etik
Projeler
* 2014 – Tarih Vakfı, İstanbul. Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi – Proje Danışma Kurulu Üyesi
* 2012-2013 Dönem Doğrudan Destek Projeleri, İSKA, “Obeziteye Karşı Elele Projesi”, İstanbul
* Sosyal Yaklaşım Eğitimi, İSKA “Danışanla Danışmanı Engelsiz Kılan Çağrı Merkezi” Projesi, 2012, İstanbul
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler
* Durukan, A., Protecting Ashura to Protect Culture, The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to the Caucasus”, Cyprus, 19-21 April 2018
* Durukan, A., Humor and Peace in Kars/Turkey, European Anthropology in a Changing World: From Culture to Global Biology, Zagreb, Croatia 24th – 28th August 2016
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler
* Durukan, A., Kars, Sofra ve Kültür, Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi, Tarih Vakfı ve Boğatepe Yaşam Derneği, 2014:202-211
* Yurt, S., Şelimen, D., Akdeniz, E., Sungur, E., Aytekin, H., Özen, M., Uslu, Ö., Durukan, A., Dumlu, G., Özdikmenli, D., Kınık, N., (2013) “Obeziteye Karşı Elele Projesi” Süreç ve Sonuçlar, 16. Halk Sağlığı Kongresi Bildiri