Course Language:
English
Course Coordinator:
Course Objectives:
Explaining different agricultural models used for agricultural production; Discussing the advantages and disadvantages of different models.
Course Content:
Conventional farming, soilless farming, organic farming, vertical farming, good farming practices, agriculture 4.0, smart farming practices (drones, sensors, etc.)
Teaching Methods:
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Benzetim, 5: Vaka Çalışması
Assessment Methods:
A: Testing, B: Presentation, C: Homework, D: Project, E: Lab
Vertical Tabs
Course Learning Outcomes
Course Learning Outcomes |
Program
Learning Outcomes |
Teaching Methods | Assessment Methods |
Can define production models in agriculture. | 4 | 1,2,3 | A,B,C,D |
Can make feasibility studies according to different models. | 4 | 1,2,3 | A,B,C,D |
Can explain pesticide/chemical-free plant and animal production technologies. | 4,10 | 1,2,3 | A,B,C,D |
Course Flow
Week | Topics | Study Materials |
1 | General principles of agriculture | Lecture Notes |
2 | Production models in agricultural production | Lecture Notes |
3 | Soilless farming models (Aquatic culture, ambient culture) | Lecture Notes |
4 | Greenhouse Production Models | Lecture Notes |
5 | Soil farming models (Conventional, Sustainable and Organic) | Lecture Notes |
6 | Organic production inputs, certification | Lecture Notes |
7 | Collection of organic products from nature and evaluation of gene resources | Lecture Notes |
8 | Organic animal production rules | Lecture Notes |
9 | Vertical farming | Lecture Notes |
10 | Smart agriculture | Lecture Notes |
11 | Feasibility studies | Lecture Notes |
12 | Processing, packaging, labeling of products | Lecture Notes |
13 | Storage, transportation and marketing of products | Lecture Notes |
14 | Research paper presentations |
Recommended Sources
Lecture Notes | |
Additional Resources | Regulation on the implementation of organic agriculture |
Material Sharing
Documents | Lecture Notes |
Assignments | Homework, Presentation |
Exams | Midterm, Final |
Assessment
IN-TERM STUDIES | NUMBER | PERCENTAGE |
Midterm | 1 | 60 |
Homework | 4 | 20 |
Presentation | 1 | 20 |
Total | 100 | |
Final to Success | 40 | |
Semester to Success | 60 | |
Total | 100 |
Course’s Contribution to Program
No | Program Öğrenme Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | Tarımın ekonomik sorunlarını kavrayabilme; ekonomi uygulamaları için mikro ve makro düzeyde veri toplama, analiz etme, yorumlama; ekonominin temel prensiplerini tarımda uygulayarak üretimi artırma yollarını çözümleme; ileriye yönelik doğru karar alabilme; projeye dayalı çözümler üretebilme; çağdaş teknikler ile uygulayabilme becerisi. | ||||||
2 | Ulusal ve uluslararası tarımsal piyasaları izleyebilme, piyasa aktörlerinin davranışlarını anlayabilme; ekonomik ve politik gelişmelerin Türk tarım sektörü üzerine etkilerini tahmin edebilme, bunları yorumlama ve karar alma becerisi. | ||||||
3 | Pazarlama ilke ve yöntemlerinden yararlanarak tarım ürünlerinin pazarlanması; pazar araştırmaları konusunda temel bilgilere sahip olma ve yorumlama becerisi. | ||||||
4 | Tarımsal üretimle ilgili araç, gereç, yöntem ve donanımları tanıma; bitkisel ve hayvansal üretim tekniklerini ve modellerini uygulama; tarla bitkileri alanında bitki yetiştiriciliği, bitki ıslahı, tohumluk üretimi, genetik, fizyoloji, ekoloji, biyoteknoloji, bitki gen kaynakları, organik tarım ve çayır-mera yönetimi ve ıslahı ile ilgili bilgileri pratik ve teorik olarak kullanabilme becerisi. |
|
X | ||||
5 | Bilişim sistemleri alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirme ve derinleştirme; bilişim sistemlerinde edinmiş olduğu bilgileri ilgili disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlama ve yeni bilgiler oluşturma; bilişim sistemlerindeki uygulamalarda karşılaşacağı karmaşık problemlere yeni yaklaşımlar geliştirme becerisi. | ||||||
6 | Tarım Ticareti ve İşletmeciliği alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır; uygulanan güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgi sahibidir; yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir. | ||||||
7 | Analitik, modelleme veya deneysel esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular; bu süreçte karşılaşılan karmaşık durumları çözümler ve yorumlar. Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. | ||||||
8 | İngilizce sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. | ||||||
9 | Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. |
|
|||||
10 | Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; biyolojik çeşitlilik, doğal kaynaklar, hava, su, toprak kirliliği, geri dönüşüm, çevreye karşı duyarlılık, çevre koruma ilgili konularda toplumu bilgilendirme becerisi. |
X |
|||||
11 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. |
|
ECTS
ECTS ALLOCATED BASED ON STUDENT WORKLOAD BY THE COURSE DESCRIPTION | |||
Activities | Quantity | Duration (Hour) | Total Workload (Hour) |
Course hours (Exam week included: Total 14h) | 14 | 3 | 42 |
Study Time for Exams | 1 | 25 | 25 |
Midterm | 1 | 2 | 2 |
Reading article outside of class | 14 | 10 | 140 |
Presentation and preparation to presentations | 1 | 25 | 25 |
Final | 1 | 3 | 3 |
Total Workload | 237 | ||
Total Workload / 25 (h) | 9,5 | ||
ECTS Credit of the Course | 10 |