PUBLICATIONS
- Articles Published in International Peer-Reviewed Journals
- Budak, D. N. (2021). Atatürk, the national agricultural leader, father of modern Turkish agriculture, and the national development: A review from the perspective of agricultural communications and leadership. Global Media Journal Turkish Edition, 11 (22), 179-197.
- Chapters in International Books
- Budak, D. N. (2021). The formation of hybrid identity in food communications. Mustafa, S. N. & Bostan, A. D. (Eds.), In Discourse and Identity in Turkish Media (pp.153-170). Bern, Switzerland: Peter Lang D. https://doi.org/10.3726/b18435
- Chapters in National Books
- Budak, D. N. and Kihtir, A. (2021). Atatürk ve tarımsal iletişim. Nil Çokluk (Ed.), In Atatürk ve Kitle İletişimi (pp.161-187). İstanbul: Der Yayınları.
- Budak, D. N. (2019). Pazarlamanın lokomotifi: Postmodernizm. Gürdal Ülger (Ed.), In Postmodern Pazarlama (pp. 110-119). İstanbul: Papatya Yayıncılık.
- International Conferences and Proceedings
- Budak, D. N. (2021, October 15-16). The representation of Turkish woman in food communications [Online conference presentation]. GeMMa International Conference- Gender and Media Matters: Widening the Horizons of the Field of Study, Rome, Sapienza, University of Rome, Italy.
- Budak D. N. (2021). The digital culture and gamer food ads in food communications. Tınaz, P. (Ed.), In Abstracts Book, InMECS21, 1st International Media and Cultural Studies Conference, Communication, Art and Culture in Digital World (p.30). Gaziantep, Turkey: Hasan Kalyoncu University Publications.
- Other Publications
- Others, National/International
- Budak, D. N. (2019). İletişimin Gıdası: Teknoloji. In French Baccalaureate General - Turkish Language Session [Code 19TU1GEMLR1] (pp. 2-5). France: The Ministry of National Education, Youth and Sports. https://eduscol.education.fr/prep-exam/sujets/2019-bacg-tur-lv1.pdf
- Monthly, Periodical, National/International
- Budak, D. N. (2017, Mayıs). Bir zamanlar “radyo” [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2017/05, 24-25.
- Budak, D. N. (2017, 24 Mayıs). Yeni yerel lezzetlerimiz. Dünya Gazetesi [Ramazan Eki], s. 25.
- Budak, D. N. (2017, Nisan). Yeni küyerel lezzet: Tavuk-pilav [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2017/04, 18-19.
- Budak, D. N. (2017, Şubat). Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2017/02, 42-43.
- Budak, D. N. (2017, Ocak). Kara “mizah” yükseliyor [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda, 2017/01, 42-43.
- Budak, D. N. (2016, Aralık). Baharat yolundan günümüze [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/12, 24-25.
- Budak, D. N. (2016, Kasım). Tüketimin ayak izleri [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/11, 26-27.
- Budak, D. N. (2016, Eylül). Küreselleşmenin öteki yüzü: İsraf [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/09, 40-41.
- Budak, D. N. (2016, Ağustos). Postmodern tüketimde “balık” [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/08, 42-43.
- Budak, D. N. (2016, Temmuz). “Gastro iletişim” notları [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda, 2016/07, 48-50.
- Budak, D. N. (2016, 6 Haziran). Şehr-i ramazan. Dünya Gazetesi [Ramazan Eki], s. 12.
- Budak, D. N. (2016, Mayıs). Nesnelerin interneti: M2M [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/05, 20-22.
- Budak, D. N. (2016, Nisan). Kültürel mirasın tescili [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/04, 62-63.
- Budak, D. N. (2016, Mart). Bir hayali karakterin anatomisi [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/03, 58-59.
- Budak, D. N. (2016, Şubat). İletişimin lokomotifi “ünlü” [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/02, 54-55.
- Budak, D. N. (2016, Ocak). "Yerel"in cazibesi [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2016/01, 40-42.
- Budak, D. N. (2015, Aralık). İletişime yılbaşı dopingi [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/12, 70-71.
- Budak, D. N. (2015, Kasım). Rafta durduğu gibi durmayan ambalajlar [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/11, 38-41.
- Budak, D. N. (2015, Ekim). Açlığın olmadığı bir dünyayı “resmetmek” [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/10, 20-22.
- Budak, D. N. (2015, Eylül). Keyifli bir pratik: Bayram [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/09, 58-60.
- Budak, D. N. (2015, Ağustos). Başrolde balık [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/08, 26-29.
- Budak, D. N. (2015, Temmuz). Kerameti kendinden menkul reklamlar [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/07, 30-32.
- Budak, D. N. (2015, Haziran). Soğuk hazır kahvenin atası: Frappe [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/06, 32-34.
- Budak, D. N. (2015, Mayıs). İletişimin gıdası: Teknoloji [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/05, 26-28.
- Budak, D. N. (2015, Nisan). Proaktif, reaktif ya da spekülatif sizin kriz yönetiminiz hangisi? [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/04, 26-29.
- Budak, D. N. (2015, Mart). Kırmızı etin “dostça” rekabeti [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/03, 16-18.
- Budak, D. N. (2015, Şubat). Kahve altı inovatif lezzetler [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/02, 37-39.
- Budak, D. N. (2015, Ocak). Gıda iletişiminin ana teması “mutluluk” [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2015/01, 32-34.
- Budak, D. N. (2014, Aralık). Kervan yolda iletişir mi? [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2014/12, 30-31.
- Budak, D. N. (2014, Kasım). Ambalaj ötesi “haute couture ambalajlar” [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2014/11, 24-26.
- Budak, D. N. (2014, Ekim). Kurumsal vatandaş olmak ya da olmamak [Gıda İletişimi köşe yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2014/10, 36-38.
- Budak, D. N. (2014, Eylül). Gıda güvenliği: Dar çevreden tüm dünyaya [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2014/09, 16-18.
- Budak, D. N. (2014, Ağustos). Yemek, hayal gücü ve iletişim: Hepsi bu tabakta [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2014/08, 61-63.
- Budak, D. N. (2014, Temmuz). Sanat için yemek, yemek için sanat [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2014/07, 61-63.
- Budak, D. N. (2014, Haziran). Yemeden, içmeden iletişe-mi-yo-ruz [Gıda İletişimi yazıları]. Dünya Gıda Dergisi, 2014/06, 46-47.
- Professional Experiences
2021 – … Yeditepe University / Asst. Prof. Dr.
2020 – 2021 Yeditepe University / Lecturer, Ph.D.
2018 – 2014 Yeditepe University / Lecturer
2017 – 2014 Dünya Gıda Dergisi - Food Magazine / Columnist (Food Communications)
2015 – 2013 Derya Nil Budak Public Relations and Publicity U.C. / Founder
12/2011- 2010 Türk Telekom-TTNET A.Ş. / Supervisor
2009 – 2008 Red Bull Turkey Children and Education Foundation / Supervisor
2008 – 2004 Red Bull Turkey / Supervisor
- Professional Activities and Honors
- The article “İletişimin Gıdası: Teknoloji” was published as a 4-page exam in the field of Foreign Languages-Turkish Session in the French Baccalaureate General, the French State Exam for national academic qualification conducted by The French Ministry of National Education. (2019)
|