Yeditepe Üniversitesi, Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans Programı, bir sonraki dersini duyurmaktan mutluluk duyacaktır: Derin Öğrenme Tekniklerini ve Mizah Kuramlarını Kullanan ve Mizahi Metin Üretebilecek Bir Model Oluşturan Akıllı Bir Öğretmen

Derin Öğrenme Tekniklerini Kullanan Akıllı E-Öğretmen

Yusuf Can Semerci
Çarşamba 27 Şubat, 16:30
A-442 Mühendislik Binası

Web tabanlı eğitim sistemlerinin talebindeki hızlı artışla, kullanıcılarını anlayabilen ve gereksinimlerine uyum sağlayabilen bir e-öğretmen oluşturmak çok önemli hale geldi. Dolayısıyla, akıllı öğretmenlik, kullanıcı modelleme yaklaşımları için önemli bir çalışma alanı haline gelmiştir. Bu tez, kullanıcı modelleme, uyarlama ve öneri yetenekleriyle donatılmış akıllı bir öğretmen öneriyor. Model, kullanıcılardan sistemle etkileşimleriyle elde edilen davranışsal ve fizyolojik verilerle oluşturulacaktır. Bu model, akış çerçevesinden kavramları benimseyecektir. Konvolüsyonel Sinir Ağları ve Uzun Kısa Süreli Bellek Ağları, toplanan verilerin ilkelerini üretmek için kullanılacaktır. Bu ilkeler Tecrübe, Keşif ve Dikkat olarak adlandırılan daha üst düzey soyutlamalara dönüştürülecek ve değerlendirilecektir. Bu soyutlamalar arasındaki ilişki, kullanıcıya hangi tavsiyelerin ve uyarlanabilir testlerin verilmesi gerektiğini belirleyecektir. Sistem, önerilen modele eşlik etmek üzere geliştirilen bir e-öğrenme platformu kullanılarak Mimari Tarih öğrencileri ile test edilecektir.

Mizah Kuramları ve Mizahi Metin Üretebilecek Bir Model Oluşturma

Gökhan Akgün
Çarşamba 27 Şubat, 17:30
A-442 Mühendislik Binası

Yapay Zeka, öğrenme ve problem çözme gibi bazı bilişsel görevleri başarabildiğini kanıtladı. Kullanımı, derin öğrenme tekniklerinin yükselişiyle daha geniş alanlara yayılmıştır. Mizah çoğu insan tarafından zekanın kanıtı olarak kabul edilen en zorlu alanlardan biridir. Bu sunumda, mizahın altında yatan teorileri inceleyeceğiz ve daha sonra diğer girişimlere kıyasla mizahi metin oluşturabilecek iyi bir model oluşturmak için ne tür bir yaklaşımın kullanılması gerektiğini tartışacağız.

Ne Zaman:
Çarşamba, 27 Şubat, 2019 - 16:30