2022 BAHAR DÖNEMİ GRAFİK TASARIMI DOKTORA / SANATTA YETERLİK PROGRAM BAŞVURULARI

Online Başvuru Linki: http://ebs.yeditepe.edu.tr

Grafik Tasarımı DOKTORA / SANATTA YETERLİK Programı giriş sınavı 08 ŞUBAT 2022 SALI günü saat 10.00'da Güzel Sanatlar Fakültesi Binası 123 no'lu derslikte yapılacaktır.

Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Programı giriş sınavı için adayların tasarım çalışmalarını içeren portfolyo dosyalarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Sınav, yazılı sınav, çizim sınavı ve portfolyo değerlendirmesi olmak üzere üç aşamalı olarak aynı gün gerçekleşecektir.

Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Programına, Lisans ya da Yüksek Lisans mezuniyetlerinden en az biri Grafik Tasarımı ya da Görsel İletişim Tasarımı olan adaylar başvurabilir.

Alan dışı adaylar, ALES'in %50'si, Yazılı sınav sonucunun %20'si, Çizim sınav sonucunun %20'si ve portfolyo değerlendirmesinin %10'u hesaplanarak sıralanacaktır.

Alan mezunu adaylar, Yazılı sınav sonucunun %40'ı, Çizim sınav sonucunun %40'ı ve portfolyo değerlendirmesinin %20'si hesaplanarak sıralanacaktır.

Doç. Dr. ÜYESİ ÖZLEM MUTAF BÜYÜKARMAN

ozlem.buyukarman@yeditepe.edu.tr