BAHAR 2021 Dönemi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarımı Programı Lisansüstü Giriş Sınavları (Yüksek Lisans / Sanatta Yeterlik) için başvuran adaylardan istenilen bilgiler, sınav programı ve şekli aşağıda belirtilmiştir. Başvurular http://ebs.yeditepe.edu.tr/ adresinden elektronik olarak yapılmaktadır. Adaylara, e-başvurularının sonucu elektronik posta ile bildirilir. Başvurusu onaylanan adaylar, aşağıdaki değerlendirmeye tabii olurlar.

Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Programı Giriş Değerlendirme ve Başvuru Şartları:

• Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan yüksek lisans diploması almış olmak.
  • Grafik Tasarımı Sanatta Yeterlik Programına başvuru yapabilmek için adayların Lisans veya Yüksek Lisans diplomalarının en azından birinin grafik tasarım alanından alınmış olması şartı aranmaktadır.
  • Beş yıl geçerliği olan YDS, YÖKDİL en az 55 puan ya da TOEFL en az 66 puan değerindeki İngilizce yabancı dil yeterlik belgelerinden birisine sahip olunması.
  • Alan içi başvuran adaylardan ALES puanı şartı aranmamaktadır.
  • Alan dışı başvuran adaylardan herhangi bir puan türünden en az 55 ALES puanı istenmektedir.
  • Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen öğrenci başvuru koşullarını yerine getirmek.

Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Giriş Sınav Şekli:

• 2020 Güz dönemi Grafik Tasarımı Sanatta Yeterlik Giriş Sınavı, pandemi nedeni ile uzaktan / online portfolyo değerlendirmesi şeklinde yapılacaktır.
  • Portfolyoda olması istenilen bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Portfolyo:

1. 500 kelimeyi geçmemek şartıyla, adayın özgeçmiş ve sanat/tasarım alanındaki gelişimini anlatan bir metin,
  2. 1000 kelimeyi geçmemek şartı ile güncel grafik tasarım eğilimlerinden seçtiğiniz bir konuyu yorumunuzla birlikte açıklayınız.
  3. Grafik Tasarım çalışmalarından örnekler (eğer varsa multimedya/video/animasyon çalışmaları ayrı bir dosya olarak eklenebilir).

Portfolyolar, PDF formatında hazırlanmış olarak grafiktasarim.yeditepe@gmail.com adresine elektronik posta olarak gönderilmelidir (2GB’ a kadar olan dosyalar wetransfer aracılığı ile iletilebilirler).

BAŞVURU YUKARIDA AÇIKLANDIĞI ÜZERE İKİ ADIMDAN OLUŞMAKTADIR.

HEM http://ebs.yeditepe.edu.tr/ ADRESİNDEN E-BAŞVURU, HEM DE grafiktasarim.yeditepe@gmail.com ADRESİNE BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Sınav Takvimi:

• 05.02.2021 ……………………………Son Başvuru ve portfolyo gönderim tarihi
  • 11.02.2021 …………………Sonuçların adaylara elektronik posta ile bildirilmesi.

Bölüm İletişim Bilgileri:

Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman  ozlem.buyukarman@yeditepe.edu.tr