2020 BAHAR DÖNEMİ GRAFİK TASARIMI DOKTORA / SANATTA YETERLİK PROGRAM BAŞVURULARI

Online Başvuru Linki: http://ebs.yeditepe.edu.tr

Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Programı giriş sınavı 29 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 10.00'da Güzel Sanatlar Fakültesi Binası 123 no'lu derslikte yapılacaktır.

Grafik Tasarımı Doktora / Sanatta Yeterlik Programı giriş sınavı için adayların tasarım çalışmalarını içeren portfolyo dosyalarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Sınav, yazılı sınav, çizim sınavı ve portfolyo değerlendirmesi olmak üzere üç aşamalı olarak aynı gün gerçekleşecektir.

Ales Puanının %50'si, Yazılı sınav sonucunun %20'si, Çizim Sınav sonucunun %20'si ve portfolyo değerlendirmesinin %10'u hesaplanarak adaylar sıralanacaktır.

Grafik Tasarımı Sanatta Yeterlik Programına öğrenci kabul koşulları aşağıda belirtilmiştir:

• Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan yüksek lisans diploması almış olmak.
  • ALES'den herhangi bir puan türünden minimum 55 ve üstünde puana sahip olmak. (Güzel Sanatlar dışındaki programdan mezun olmuş öğrenci adaylarımızdan istenmektedir. ALES Geçerlik süresi beş yıldır. Başvuru tarihinde ALES belgesi olmayan adaylar '' Şartlı öğrenci'' statüsünde programa kabul edilebilirler.)
  • İngilizce dil yeterliliği için son beş yıl içinde girilen YÖKDİL, YDS' den 55,  veya son iki yıl içerisinde TOEFL' dan 66 puana sahip olmak. (Başvuru tarihinde dil yeterlik belgesi olmayan adaylar ''Şartlı Öğrenci'' statüsünde programa kabul edilebilirler.)
  • Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen öğrenci başvuru koşullarını yerine getirmek.

DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZLEM MUTAF BÜYÜKARMAN

0216 578 00 00 (1866)